Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-09@16:59:00 GMT

جهان آینه‌ای موازی حقیقت دارد؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۴۹۲۹

جهان آینه‌ای موازی حقیقت دارد؟

ایتنا - ممکن است عالمی بسیار شبیه جهان ما وجود داشته باشد که تقریبا به طور کامل غیرقابل مشاهده باقی بماند.
دانشمندان می‌گویند وجود یک «گیتی آینه‌ای» پنهان از ذراتی که تنها از طریق گرانش، قابل درک و آشکارسازی‌اند، ممکن است به یافتن پاسخی درباره رفتار عجیب جهان ما کمک کند.

این موضوع ممکن است به مشکلات موجود در ثابت هابل- که انبساط جهان ما را تعیین می‌کند- پاسخ دهد و همچنین این واقعیت که (این ثابت) آن گونه که پژوهشگران انتظار داشتند، ثابت به نظر نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، زمانی که دانشمندان سرعت انبساط را با استفاده از مدل استاندارد کیهان‌شناسی پیش‌بینی می‌کنند و سپس آن را با اندازه‌گیری‌های دقیق مقایسه می‌کنند، این دو عدد متفاوت‌اند. در سال‌های اخیر، این اندازه‌گیری‌های دقیق مدام دقیق‌تر شده‌اند- و این مسئله را به وضوح نشان داده‌اند که این مشکل در نتیجه ایراد دیگری از جمله خطاهای اندازه‌گیری نیست.

هنوز برای چرایی این موضوع هیچ توضیحی وجود ندارد و پاسخ آن احتمالا مستلزم بازنگری بنیادین در درک ما از کیهان است.

اکنون گروهی از دانشمندان می‌گویند که خاصیت ریاضی جدیدی از مدل‌های کیهان‌شناسی پیدا کرده‌اند که می‌تواند امکان حل این مشکل را فراهم کند- زیرا اجازه می‌دهد عالم بدون اینکه به تغییر در مدل استاندارد نیاز باشد و بخش دیگری از مدل را دچار اشکال کند، سریع‌تر منبسط شود.

این کشف نشان می‌دهد که ممکن است عالمی بسیار شبیه جهان ما وجود داشته باشد که تقریبا به طور کامل غیرقابل مشاهده باقی بماند؛ اما پژوهشگران می‌گویند که می‌توان این عالم را در شواهد موجود در اثرات گرانشی روی عالم ما مشاهده کرد.
 
نظریه‌های جهان آینه‌ای از این دست، از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون وجود داشته‌اند- اما به گفته دانشمندان، این نظریه، پیش از این به عنوان راه‌حلی برای این مشکل پیشنهاد نشده بود.

فرانسیس یان سیر-راسین، استاد بخش فیزیک و نجوم در دانشگاه نیومکزیکو و یکی از نویسندگان این تحقیق، می‌گوید: «این ممکن است از نظر ظاهری احمقانه به نظر برسد؛ اما چنین جهان‌های آینه‌ای از آنجایی که می‌توانند به حل مسئله مهم در فیزیک ذرات کمک کنند، در یک بافت معنایی کاملا متفاوت، در مقالات فیزیک سهم بزرگی دارند.»

«پژوهش ما این امکان را برایمان فراهم می‌کند که برای نخستین بار این زمینه پژوهشی وسیع را به یک مسئله و مشکل مهم در کیهان‌شناسی ارتباط دهیم.»

* مقاله‌ای که این یافته‌ها را شرح می‌دهد با عنوان «تقارن در مشاهدات کیهان‌شناسی، بخش جهان تاریک آینه‌ای و ثابت هابل» در مجله «فیزیکال ریویو لترز» (Physical Review Letters) منتشر شده است.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: جهان موازی فضا گرانش دنیای موازی کیهان شناسی جهان ما آینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟

آفتاب‌‌نیوز :

خوابیدن روی کف ممکن است برای برخی افراد در شرایط خاص مزیت‌هایی داشته باشد. به‌علاوه، برخی کارشناسان می‌گویند دمای خنک‌تر نزدیک زمین ممکن است کیفیت خواب و راحتی کلی را بهبود بخشد.

خوابیدن روی زمین بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست

به‌نوشته‌ی ساینتیفیک آمریکن، بخشی از مزایای خوابیدن روی کف زمین ممکن است روانی باشد. دیردره کانروی در کلینیک خود بیماران دچار بی‌خوابی را ملاقات کرده است که وقتی تختخواب خود را ترک می‌کنند و جای دیگری ازجمله روی کف می‌خوابند، بهتر می‌خوابند. او می‌گوید این تسکین می‌تواند روانی باشد.

اگر تختی کهنه و وارفته داشته باشید، با خوابیدن روی کف ممکن است احساس خوبی داشته باشید. در این تخت‌ها لگن پایین‌تر از کمر قرار می‌گیرد، زیرا معمولا ناحیه لگن وزن بیشتری دارد و ستون فقرات را به حالت خمیده درمی‌آورد.

پیتر جی وانگ، استاد گروه ارتوپدی و توانبخشی در دانشکده پزشکی ییل که به‌طور معمول بیماران مبتلا به کمردرد را درمان می‌کند، می‌گوید در مقایسه با تشک‌های بیش از اندازه نرم، کف می‌تواند حمایت بهتری ارائه دهد.

خوابیدن روی زمین لزوما بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست. دلیل اصلی این است که شکل ستون فقرات انسان‌ها به‌طور قابل‌توجهی با شکل زمین متفاوت است.

ستون فقرات ما مستقیم نیست و دارای انحنا است. یکی از این انحنا‌ها فاصله‌ای بین بخش پایین کمر و کف زمین ایجاد می‌کند. این انحنا بدون حمایت به مرور زمان صاف می‌شود و این امر می‌تواند به کمردرد منجر شود. یکی دیگر از مشکلات خوابیدن روی کف زمین این است که بخش بالای کمر بیش از حد بالا نگه داشته می‌شود و این امر می‌تواند منجر به سفتی مفاصل شود.

اگر کمردرد دارید، به جای خوابیدن روی زمین تشک فرسوده خود را عوض کنید
برت جاکوبسون، استاد حرکت‌شناسی در دانشگاه ایالتی اوکلاهما می‌گوید کف سخت نقاط فشاری را در مکان‌هایی مانند لگن، باسن و پاشنه ایجاد می‌کند. این امر می‌تواند جریان خون به آن نواحی را محدود کند و به‌طور بالقوه به بافت نرم آسیب بزند.

پس چگونه اجداد ما در حالی که هزاران سال روی خاک می‌خوابیدند، کمر سالمی داشتند؟

دانیل لیبرمن، استاد دانشگاه هاروارد که زیست‌شناسی تکامل را مطالعه می‌کند، می‌گوید ما برای خوابیدن روی سطوح نرم و راحت تکامل پیدا نکرده‌ایم. این درحالی است که شکارچی‌گردآورندگان از ابتدای زندگی روی زمین می‌خوابیدند و شاید از همان کودکی دربرابر اثرات نامطلوب آن مقاومت به دست می‌آوردند. تفاوت دیگر این است که مردمان باستانی فعالیت بدنی بیشتری در طول روز داشتند و شیوه زندگی آن‌ها ممکن است به آن‌ها کمک کرده باشد که با وجود خوابیدن روی کف زمین، دچار درد نشوند.

لیبرمن می‌گوید امروزه فناوری‌های سودمندی وجود دارند که برای نیاکان ما ناشناخته بودند. تشک‌های امروزی که سطوح جدیدی از پشتیبانی و راحتی را فراهم می‌کنند، از این نمونه‌ها هستند.

تشک‌های با سفتی متوسط معمولا تعادل مناسبی بین کف سخت و تشک‌های قدیمی نرم‌تر ایجاد می‌کنند. براساس مطالعه مروری که سال ۲۰۲۱ منتشر شد، تشک‌های با سفتی متوسط برای پیشگیری از کمردرد و رفع آن و نیز حمایت از شکل ستون فقرات بهترین کارآیی را دارند.

اگر کمردرد دارید، راه‌حل مفید می‌تواند عوض کردن تشک فرسوده به‌جای خوابیدن روی زمین باشد. متوسط طول عمر تختخواب آمریکایی ۱۰ سال است که معادل سه سال زمان خواب است. هیچ‌کدام از اثاثیه منزل این وزن و این میزان استفاده را متحمل نمی‌شود. در مطالعه‌ای، تشک جدید و سفت‌تر کمردرد را ۴۷ تا ۶۳ درصد کاهش داد.

البته دانشمندان روی استاندارد عینی برای اندازه‌گیری میزان سفتی تشک به توافق نرسیده‌اند. بیشتر مطالعات نشان می‌دهند ارزیابی هر فردی از میزان سفتی تشکی خاص ممکن است با ارزیابی دیگری فرق داشته باشد.

تشک با سفتی متوسط درنظر یک شخص ممکن است برای فرد دیگر خیلی سفت باشد و یکی از دلایل این امر می‌تواند تفاوت در وزن افراد باشد. برای مثال، افرادی که وزن بیشتری دارند، برای حمایت از وزن خود به تشک سفت‌تری نیاز دارند. به همین دلیل، خوابیدن روی کف برای آن‌ها ممکن است راحت‌تر از خوابیدن روی کف برای افراد ریزجثه‌تر باشد.

سفتی بیشتر تشک می‌تواند برای افرادی که روی پهلو و شکم می‌خوابند، نیز مفید باشند، اگرچه خوابیدن به پهلو روی تشک سفت ممکن است منجر به انحنای بخش پایین ستون فقرات به سمت پهلو شود. تشک‌های سفت ممکن است برای افرادی که به پشت می‌خوابند ایده‌آل نباشند، زیرا باسن و بالاتنه آن‌ها بالاتر از سایر قسمت‌های بدن آن‌ها قرار می‌گیرد.

برای تایید فرضیه‌های فوق به پژوهش نیاز است. برای بیشترین راحتی هنگام دراز کشیدن به پشت، سطح خواب باید حالتی ایجاد کند که شبیه موقعیت ایستادن مناسب باشد و دستیابی به این امر روی کف دشوار است.

اگر نمی‌توانید تشک جدیدی تهیه کنید، مموری فوم می‌تواند گزینه مناسبی باشد چرا که با انحنای ستون فقرات شما سازگاری دارد و صرف‌نظر از موقعیت خواب آن را به شکل طبیعی حفظ می‌کند.

وانگ بیماران زیادی داشته است که از استفاده از مموری فوم راضی هستند. او می‌گوید تشک‌ها و بالش‌های تشکیل‌شده از این ماده می‌توانند برای ستون فقرات بسیار مفید باشند.

البته پیدا کردن سطح مناسب برای خواب تنها بخشی از پازل برای حل کمردرد است. عوامل مهم دیگر عبارتند از حفظ قدرت عضلات مرکزی، انعطاف‌پذیری و وزن سالم. وانگ می‌گوید: «ما بر پیشگیری تمرکز می‌کنیم، نه فقط موادی که روی آن می‌خوابید.»

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • اتفاقات دانشگاه‌های دنیا در حقیقت فرو ریختن ادعای پوشالی غربی بود
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد ایمیل/ ۸۰درصد ایمیل‌های ارسالی روزانه اسپم هستند!
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد ایمیل/ ۸۰% ایمیل‌های ارسالی روزانه اسپم هستند!
  • میلیاردرهای بازنده؛ پاری سن ژرمن و قهرمانی اروپا، دو خط موازی که به هم نمی‌رسند!
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • یک حقیقت؛ منچستریونایتد سرمربی مناسبی ندارد
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز