Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشانه‌هایی از وجود آب در کهکشانی در فاصله‌ی ۱۲.۸ میلیارد سال نوری از زمین کشف شده و این دورترین فاصله‌ای است که تاکنون در آن آب یافت شده است.

به گزارش قدس آنلاین، ایسنا به نقل از دیلی‌میل نوشت:

 ‌تعدادی مولکول در کهکشان بزرگ "SPT۰۳۱۱-۵۸" کشف شده است. این کهکشان متعلق به زمانی است که جهان تنها ۷۸۰ میلیون سال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاره‌شناسان دانشگاه ایلی‌نوی (Illinois) در اربانا(Urbana) با استفاده از آرایه‌میلی‌متری بزرگ آتاکاما معروف به آلما(ALMA) در شیلی شواهدی از وجود مولکول‌های آب که از اتم‌های هیدروژن و اکسیژن ساخته شده‌اند در این کهکشان باستانی یافتند.

به گفته‌ی این اخترشناسان،  شواهد حاکی از آن است که جهان مولکولی خیلی زود آغاز به کار کرده است و از هلیوم و هیدروژن به ترکیبات پیچیده‌تری رسیده است.

عناصری که از هلیوم و هیدروژن سنگین‌تر هستند زمانی که ستاره به پایان عمر خود نزدیک می‌شود در هسته دچار همجوشی می‌شوند بنابراین بر طبق این تحقیقات مرگ ستاره‌های اولیه به تولید مولکول‌ها در طول ۸۰۰ میلیون سال کمک کرده‌ است.

این فرآیند در نهایت هر آنچه که امروزه می‌شناسیم مانند زمین، خورشید، منظومه‌شمسی و انسان را به وجود آورده است. این تحقیقات شامل برخی از دقیق‌ترین و پیچیده‌ترین مطالعات از مولکول‌های گازی در جهان اولیه می‌شود.

یافتن شواهدی از مولکول‌های آب در این فاصله دور به ستاره‌شناسان بینشی در مورد سرعت تغییر جهان می‌دهد.

احتمال وجود آب در فاصله‌ ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین!

کهکشان "SPT۰۳۱۱-۵۸" که این مولکول‌ها در آن یافت شدند از دو کهکشان تشکیل شده و اولین بار توسط دانشمندان رصدخانه آلما در سال ۲۰۱۷ کشف شده است.

این کهشکان در فاصله‌ی ۱۲.۸ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد این بدان معناست که نوری که از آن به زمین می‌رسد متعلق به ۱۲.۸ میلیارد سال قبل و زمان بازیونیده شدن جهان (Epoch of Reionization) است. این فرایند زمانی رخ داد که جهان تنها پنج درصد از سن کنونی خود را داشت و اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها در حال متولد شدن بودند.

نوری که ما شاهد آن هستیم دو کهکشان در حال ادغام را نشان می‌دهد. ستارگانی که با مصرف گازهای آن‌ها تشکیل می‌شوند در نهایت یک جفت کهکشان بیضوی باقی خواهند گذاشت.

"سریوانی جاروگولا" (Sreevani Jarugula)، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید:‌ ما با استفاده از رصدخانه آلما قادر به رصد گازهای مولکولی در هر دو کهکشان که با نام "SPT۰۳۱۱-۵۸" شناخته می‌شوند، بودیم. در کهکشان بزرگ‌تر مولکول‌های آب و مونوکسید کربن یافت شد.

ستاره‌شناس و محقق اصلی تحقیقات توضح داد:‌ اکسیژن و کربن از اولین عناصری هستند که تشکیل شدند که به شکل آب و مونوکسید کربن برای حیات ضروری‌ هستند.

این کهکشان بزرگ‌ترین کهکشانی است که از زمان جوانی جهان می‌شناسیم و نسبت به سایر کهکشان‌ها گاز و غبار بیشتری دارد.

"جاروگولا" می‌گوید:‌ این موضوع به ما فرصت‌های بالقوه‌ای برای رصد مولکول‌های فراوان در جهان می‌دهد تا تاثیر این عناصر سازنده حیات را بر جهان اولیه درک کنیم.

آب پس از هیدروژن و مونوکسید کربن سومین عنصر فراوان در جهان است.

مطالعه اولین کهکشان‌ها در جهان به دانشمندان در درک بهتر نحوه‌ی تشکیل، رشد و تکامل جهان کمک می‌کند. "جاروگولا" می‌گوید: مطالعه گاز و غبار این کهکشان‌های اولیه به ما در درک ویژگی‌های آنها مانند تعداد ستارگان در حال شکل‌گیری، سرعت تشکیل آنها، ‌ارتباط میان کهکشان‌ها با یکدیگر و محیط میان‌ستاره‌ای کمک می‌کند.

وی افزود: اطلاعاتی وجود دارند که در مورد کهکشان "SPT۰۳۱۱-۵۸" از آنها بی‌خبریم.

یکی از سوالاتی که آنها امیدوارند پاسخ آن را بیابند میزان گاز و غباری است که برای تشکیل ستاره در جهان اولیه استفاده شده است.

جاروگولا توضیح می‌دهد: برای پاسخ به این سوال باید مطالعات بیشتری بر کهکشان‌هایی که ستاره می‌سازند انجام شود. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مولکول های آب کهکشان میلیارد سال نوری از زمین کهکشان ها مولکول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۰۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک به سرخ‌ها؛ پایان حضور ستاره پرسپولیس؟

به گزارش همشهری آنلاین، مرتضی پورعلی‌گنجی مدافع ملی پوش باشگاه پرسپولیس تهران مدت‌هاست به دلیل مصدومیت از ترکیب اصلی سرخ‌پوشان به دور است و او بخش زیادی از مسابقات را به همین دلیل از دست داده‌اند.

سرخ‌پوشان با توجه به روند درمان این مدافع ملی‌پوش امیدوارم بودند تا این بازیکن را به هفته‌های پایانی مسابقات لیگ برتر برسانند اما چنین اتفاقی رخ نداد. با این وجود گفته می‌شد پورعلی‌گنجی در صورت صعود پرسپولیس به مراحل بالاتر جام حذفی می‌تواند قرمزها را همراهی کند که با حذف پرسپولیس از این رقابت‌ها این احتمال نیز از بین رفت.

احتمال بازی ستاره پرسپولیس در این فصل با توجه به شرایط این بازیکن به کمترین حد ممکن رسیده و از طرفی با به اتمام رسیدن قرارداد پورعلی‌گنجی و همچنین احتمال جدایی او به نظر می‌آید دیدن دوباره او با لباس پرسپولیس به کمترین حد ممکن خود رسیده باشد.

کد خبر 850384 برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • ستاره تیم ملی به ترکیب پرسپولیس برنمی‌گردد
  • شوک به قرمزها؛ پایان کار ستاره تیم ملی در پرسپولیس؟
  • شوک به سرخ‌ها؛ پایان حضور ستاره پرسپولیس؟
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • خط و نشان فدراسیون فوتبال برای باشگاه‌ها/ احتمال تعویق لیگ آینده
  • احتمال تعوق مسابقات فصل آینده لیگ برتر فوتبال
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد