Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، تداخل الکترومغناطیسی (RFI) یکی از دشمنان قدیمی اخترشناسی رادیویی بوده است. رصدخانه «جودرل بانک» (Jodrell Bank)، اولین رصدخانه رادیویی جهان به خاطر تداخل الکترومغناطیسی احداث شد. سال ۱۹۴۵ سر «برنارد لاول» از پیشگامان اخترشناسی رادیویی به دلیل اختلال واگن‌های برقی شهر منچستر در اخترشناسی از مسئولان دانشگاه منچستر اجازه گرفت تا رصدخانه را به زمین‌های دپارتمان گیاه‌شناسی دانشگاه منتقل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
رصدخانه‌های رادیویی را به منظور جلوگیری از اختلال الکترومغناطیسی در مناطق دوردست ساخته‌اند. برای مثال رصدخانه «آرایه کلیومتر مربعی» (SKA) در مناطق دورافتاده‌ای در آفریقای جنوبی و استرالیا در دست ساخت است. احداث رصدخانه‌های رادیویی در مناطق دورافتاده آن‌ها را از عوامل تداخل الکترومغناطیسی از جمله موبایل‌ها و اجاق‌های مایکروویو دور می‌کند.
البته تلسکوپ‌های رادیویی زمینی را نمی‌توان به طور کامل از منابع تداخل الکترومغناطیسی مبتنی بر فضا مثل ماهواره‌ها یا شبکه‌های مخابراتی ماه در امان نگاه داشت.  
نوکیا در قرارداد ۱۴.۱ میلیارد دلاری با ناسا به دنبال راه اندازی اولین شبکه 4G LTE در ماه است. حال بسیاری از اخترشناسان که از تلسکوپ‌های رادیویی برای رصد آسمان استفاده می‌کنند، خواهان احداث هر چه کوچک‌تر این شبکه و همچنین نظارت حداکثری بر تشعشعات آن شده‌اند، چرا که به گفته آن‌ها این شبکه می‌تواند به مانعی جدی بر سر راه رصدهای آن‌ها تبدیل شود.
ستاره شناسان پس از راه اندازی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به خاطر تداخل اپتیکال و رادیویی این شبکه زنگ خطر را برای رصدهای آسمانی به صدا در آوردند. حال به نظر می‌رسد شبکه 4G در قمر زمین را نیز باید به لیست عوامل ایجاد کننده تداخل الکترومغناطیسی افزود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تلسکوپ رادیو زمین ناسا ستاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد شمسایی مدیر کل تنظیم مقررات رادیویی شمالشرق و کارشناس حوزه امواج و ارتباطات رادیویی در ویراستی نوشت: معمولا برای خريد يك گوشی تلفن همراهِ جديد به بِرند، مدل، سيستم عامل، قيمت، امكانات، زيبايی، و غيره از آن توجه می کنیم. اما توصیه بهداشت_الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.

امیر لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات در واکنش به این مطلب با انتشار پستی در پیامرسان ویراستی نوشت: «برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.»

                                         

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • آغاز ساخت یک شهرک مسکونی ۵۵۵ هکتاری در اطراف قم
  • ◄ تاکید بر احداث، توسعه و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های شبکه مترو تهران + عکس
  • «به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»
  • شبکه آبرسانی جزیره هرمز نوسازی می‌شود
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • عصبانیت عجیب: یامال به جمع ستاره‌های شاکی پیوست
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • انگیزه‌های خاص ستاره جوان آلومینیوم!