Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-08@10:40:19 GMT

پرتاب ماهواره‌ ها آلودگی نوری به همراه دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۴۰۲۶

پرتاب ماهواره‌ ها آلودگی نوری به همراه دارد

اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی(IAU)، نتایج پژوهشی را در مورد اثرات احتمالی چندین هزار صورت فلکی ماهواره‌ای منتشر کرده‌اند که ناشی از پرتاب ماهواره‌هایی مانند ماهواره‌های استارلینک (StarLink) هستند.

این سازمان در تابستان گذشته، نگرانی خود را در مورد پرتاب ماهواره‌ها اعلام کرد اما پژوهش گسترده‌تری را نیز در مورد اثرات احتمالی این موضوع بر عهده گرفت و از رصدخانه‌ها و سازمان‌های گوناگون خواست تا در این زمینه همکاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثریت قریب به اتفاق این ماهواره‌ها، با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند مگر در دوره‌های خاصی که امکان انعکاس نور خورشید از سطح ماهواره‌ها، بیشتر است. تمهیداتی برای کاهش میزان انعکاس این ماهواره‌ها صورت گرفته اما اطمینانی در مورد موثر بودن آنها وجود ندارد.

نگرانی اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی با انجام دادن این بررسی افزایش یافته زیرا پرتاب ماهواره‌ها می‌تواند بر اکتشافات گسترده‌ای اثر بگذارد.

در بیانیه این سازمان آمده است: به لحاظ تئوری تاثیرات ماهواره‌های جدید با پیش‌بینی دقیق مدار آنها قابل کاهش است. سپس می‌توان برای ارائه تصاویر واضح‌تر، به پردازش داده پرداخت. در هر حال، تعداد قابل توجه دنباله‌هایی که ماهواره‌ها ایجاد می‌کنند، می‌توانند پیامدهای پیچیده‌ای را برای برنامه‌ریزی و اجرای اکتشافات نجومی به همراه داشته باشند.

با وجود این، کسانی که اجرای پرتاب ماهواره‌ها را بر عهده دارند، اقدامی برای پیشگیری از اثرات آنها انجام نمی‌دهند. اگرچه راه حل‌هایی برای پیشگیری از اثرات مخرب ماهواره‌ها وجود دارند اما هیچ کدام بدون هزینه و یا دشواری نیستند.

در ادامه بیانیه آمده است: در حال حاضر، توجه زیادی به محافظت از نمای آسمان شب معطوف شده که باید به عنوان یک میراث غیر قابل انکار برای بشر تلقی شود. هیچ قانون یا  دستورالعمل بین‌المللی در مورد روشنایی ناشی از ماهواره‌های ساخت انسان که در مدار در حال گردش هستند، وجود ندارد. اگرچه این موضوع تاکنون در اولویت قرار نداشته اما در حال حاضر، توجه به آن در حال گسترش است. اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی قصد دارد یافته‌های خود را در نشست کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلح‌آمیز از فضا (COPUOS) ارائه دهد تا توجه دولت‌های سراسر جهان را به تهدیدات ناشی از هرگونه ابتکار فضایی در حوزه نجوم جلب کند.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: پرتاب ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۴۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع

ایتنا - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.
هر چند توسعه زیرساخت‌های حوزه تلفن سیار نیازمند نصب دکل‌های تلفن همراه در نقاط مختلف شهرهاست، اما هنوز هم بسیاری از مردم بر این باورند که این دکل‌ها دارای تشعشعات مضری برای بدن هستند و آنها را عامل بروز برخی بیماری‌ها مانند سرطان می‌دانند.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، تشعشعات موبایل و مخاطرات آن سال‌هاست علی رغم توضیحات مسئولان از جمله دغدغه‌های مردم بوده اما بنابر گفته کارشناسان هنوز آسیب های ناشی از امواج یا تشعشعات فناوری هایی مانند تلفن همراه هنوز در دنیا به یک اجماع واحد نرسیده‌اند و شاید نیاز است سال‌ها بگذرد تا مشخص شود آنتن‌های نزدیک به منزل اشخاص تأثیری داشته است یا خیر؟ ولی به صورت کلی توصیه می‌شود قشر آسیب‌پذیر جامعه مانند کودکان، افراد مسن یا زنان باردار از این نوع تشعشعات دور باشند؛ به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور (رگولاتوری) بر اساس وظایف خود، در همکاری با سایر سازمان‌های متولی در این حوزه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکل‌ها را به سه روش اندازه‌گیری می‌کند.

در این راستا محمد شمسایی- مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی بر لزوم اطمینان از استاندارد تشعشعی تلفن همراه تأکید کرده است.

شمسایی در این زمینه تشریح کرد: معمولا برای خرید یک گوشی تلفن همراهِ جدید به بِرند، مدل، سیستم عامل، قیمت، امکانات، زیبایی، و غیره از آن توجه می کنیم؛ اما توصیه بهداشت الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.  

موضوعی که امیر محمدزاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - هم به آن اشاره و گفته است: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • مجموعه سپاه همیشه همراه جامعه کشاورزی استان بوشهر است
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته