Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  درباره تاریخچه روز جهانی ستاره‌شناسی اظهار کرد: حدود ۴۵ سال قبل یعنی در سال ۱۹۷۳ میلادی (۵۲-۵۳ خورشیدی) فردی به نام داگ بر‌گر در یکی از ایالت‌های آمریکا با آوردن تلسکوپ در میان مردم برای عمومی شناسی دانش اخترشناسی تلاش کرد؛ کم‌کم ایالت‌های مختلف آمریکا هم دست به این اقدام زدند و  کشور‌های مختلف دنیا هم این کار را انجام دادند، در نتیجه این روز به یک مناسبت بین‌الملی مبدل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره فعالیت‌هایی که در روز جهانی ستاره شناسی انجام می‌شود، بیان کرد: در این روز منجمان آماتور با آوردن تلسکوپ به درون پارک‌ها و فضا‌های فرهنگی مردم را بیش از پیش با دانش آسمانی اختر‌شناسی آشنا می‌کنند.

تاریخچه روز جهانی ستاره‌شناسی در ایران

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره تاریخچه روز جهانی ستاره‌شناسی در ایران گفت: پس از مکاتبات انجمن نجوم آماتوری ایران با لیگ جهانی برگزار کننده این مناسبت (روز  جهانی ستاره‌شناسی) در اواخر دهه ۷۰ خورشیدی، برای نخستین بار در سال ۱۳۸۰ شمسی همزمان با جامعه جهانی، انجمن نجوم آماتوری ایران در فرهنگسرای بهمن برنامه‌هایی را برگزار کرد که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به توزیع بروشور‌های ارسالی از لیگ جهانی و همچنین بروشو‌رهایی به زبان فارسی اشاره کرد، انجمن نجوم آماتوری ایران با قرار دادن تلسکوپ در فضای باز فرهنگسرا‌ها دهانه‌های سطح ماه را از درون تلسکوپ در معرض دید مردم  در روز جهانی ستاره شناسی قرار داد.

عتیقی درباره تاریخچه هفته جهانی ستاره‌شناسی در ایران تاکید کرد: از حدود ۱۷ سال قبل  در ایران هفته جهانی ستاره‌شناسی به علاقه‌مندان به نجوم پیشنهاد شد تا در بازه زمانی بیشتری بتوان عموم مردم را با دانش اختر‌شناسی بیش از گذشته آشنا کرد.

 نحوه تعیین روز و هفته جهانی ستاره‌شناسی

وی درباره نحوه تعیین روز و هفته جهانی ستاره شناسی گفت: هرساله  از میانه ماه آوریل (اواخر فروردین) تا میانه ماه مِی (اواخر اردیبهشت) روز شنبه‌ای که به تر‌بیع اول ماه نزدیک باشد با نام روز جهانی ستاره‌شناسی شناخته می‌شود؛ از دوشنبه قبل از این روز (روز جهانی ستاره‌شناسی) تا یکشنبه پس از آن را هم هفته جهانی ستاره‌شناسی می‌نامند تا در کشور‌های مختلف بر اساس مناسبت‌ها و تعطیلات خود بتوانند برنامه‌هایی را  در این زمینه اجرا کنند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: روز جهانی ستاره شناسی با روز ملی ستاره‌شناسی متفاوت است و در مناسبتی بین‌المللی همه مردم جهان در یک روز خاص برای موضوعی ویژه شعار واحدی را می‌دهند.

عتیقی درباره علت انتخاب کره ماه برای تعیین روز جهانی ستاره شناسی که در هر سال روزی متفاوت است، بیان کرد: ماه همسایه زمین و از اجرام دوست داشتنی زمینی‌هاست، زیرا با چشم و از درون تلسکوپ برخی از عوارض سطحی ماه مانند کوه‌ها، دهانه‌ها، حفره‌ها و مناطق تیره و روشن مشاهده می‌شوند.

 روز و هفته جهانی ستاره‌شناسی ۱۳۹۷ خورشیدی

وی درباره روز و هفته جهانی ستاره‌شناسی ۱۳۹۷ خورشیدی اظهار کرد: امسال روز شنبه اول اردیبهشت برابر با ۲۱ آوریل ۲۰۱۸ میلادی، روز جهانی ستاره‌شناسی بوده و از روز دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷ تا یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷ هفته جهانی ستاره‌شناسی است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: انجمن نجوم آماتوری ایران قصد دارد همچون سالیان متمادی گذشته برنامه‌هایی را در فضا‌های گوناگون اجتماعی اجرا کند؛ از جمله این فضا‌ها می‌توان به مراکز نابینایان و ناشنوایان، خانه‌های سالمندان، محل‌های نگهداری معلولان و افراد کم‌توان جسمی، فرهنگسراها، مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد.

عتیقی یادآور شد: هرساله انجمن نجوم آماتوری ایران تلاش می‌کند تا با شعار و ایده‌ای نو دانش کهن و جذاب اخترشناسی را در بین عموم مردم جامعه و مسئولان حکومتی نهادینه کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عمیق غیبت سه ستاره روی نمایش مس

به گزارش "ورزش سه"، فرشید باقری هافبک مرکزی و تاثیرگذار مس در بازی برابر گل‌گهر چهار کارته شد و شانس حضور در این مسابقه را از دست داد. منتظر محمد در بازگشت از اردوی تیم المپیک عراق به دلیل مصدومیت نتوانست مس را همراهی کند و مهدی ترکمان هم که در سه بازی گذشته عملکرد خوبی در غیاب منتظر داشت به دلیل مصدومیت بازی مقابل صنعت نفت را از دست داد.

نویدکیا که فهرست محدودی برای ادامه بازی‌های لیگ و جام حذفی در اختیار دارد در بازی مقابل صنعت نفت، مهدی‌زاده را در مرکز زمین جانشین فرشید باقری کرد و عرفان شهریاری بازیکن جوانی که در نیم‌فصل از گلگهر به مس پیوست به عنوان وینگر راست در پست منتظر و ترکمان به بازی گرفته شد.

رضا دهقانی سومین وینگر مصدوم هفته‌های گذشته مس بود که به تازگی به تمرینات این تیم بازگشته و در این مسابقه پس از مدت‌ها در نیمه دوم وارد زمین شد.

در نهایت مس در غیاب سه بازیکن تاثیرگذار و شاخص خودش  اولین شکست در دوران حضور محرم را تجربه کرد. نویدکیا در این مسابقه گزینه‌های زیادی برای تعویض نداشت و با میدان دادن به رضا دهقانی و محمدحسین کریم‌زاده تنها توانست از دو شانس تعویض خودش استفاده کند.

اين در حالى است كه على عدنان عراقى هم به تازگى به دليل بى‌انضباطى از تيم كنار گذاشته شده است.

مس در بازی هفته بیست و هفتم برابر سپاهان نیز محمدرضا مهدی‌زاده را به دلیل اخراج در آبادان در اختیار ندارد.

دیگر خبرها

  • کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای 2024 آغازی برای جهانی شدن جامعه علمی کشور
  • مسئولان تلاش کنند معلمان دغدغه‌ای به جز آموزش نداشته باشند
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • تاثیر عمیق غیبت سه ستاره روی نمایش مس
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • روزی که آلوز ستاره تراکتور نبود! (عکس)